5 ENKLA TIPS FÖR EN BRA BLOGG


❤ HEADER
Headern är faktiskt det första man ser när man går in på din blogg och därför är det viktigt att lägga lite extra tid på den. Hur den sen ser ut är helt upp till dig! Vill du ha en header med bara text? En enkel bild med text? Eller kanske ett collage som representerar dig? Det viktigaste är att den representanter dig och din blogg eftersom den som sagt är det första man ser!

❤ DESIGN
Precis som headern så är det viktigt med en snygg design. Samma sak gäller även här; det finns oändligt många designer du kan göra men det viktigaste är att du är nöjd med den och att den passar just din blogg. Om du har en väldigt opassande design kan det ibland ge ett negativt intryck på bloggen även om du har jättebra inlägg.

❤ BILDER
En bild säger mer än tusen ord! En blogg utan bilder är enligt mig väldigt tråkig eftersom jag föredrar bloggar med många bilder. Om man vill skriva en lång text där innehållet är väldigt viktigt kanske man kan hoppa över bilder, men inte i alla inlägg (tycker jag)! Det är också viktigt att tänka på att dina läsare kanske inte tycker om att se massa selfies eller oskarpa bilder hela tiden, utan försök att ha fina och skarpa bilder. Många tror att man måste ha en dyr systemkamera för att få bra bilder men det funkar likabra med en liten kompaktkamera eller mobilen, bara bilderna blir skarpa och fina.

❤ TYPSNITT
Det är viktigt med ett bra typsnitt som är läsbart på både rubrik och i inläggen, särskilt i inläggen. Har man en liten otydlig text blir det jättejobbigt att läsa och man kanske inte orkar läsa mer på bloggen. Rubriken kan vara i någon skrivstil men helst inte för otydlig. Man har ju en rubrik för att man ska se vad där står!

❤ SPRÅK
En blogg blir väldigt jobbig att läsa om skribenten skriver massa förkortningar och smileys hela tiden. Felstavningar och dålig svenska är också ganska tråkigt att läsa. Språket är en sak som kan ge ett intryck av bloggaren och känns språket oseriöst känns bloggen oseriös. Jag tycker att man kan ägna någon minut till att läsa igenom sitt inlägg innan man publicerar det just eftersom det är lätt hänt att det blir några stavfel.

Kommentarer

Populära inlägg