Tutorial - Colores

Här kommer tutorialen på sminkningen "colores" som jag la upp igår:


Följ dessa steg för att lyckas med denna färgglada sminkning:

1. Grunda med en primer. Detta ger ett mer färgstarkt resultat och gör att det är enklare att applicera ögonskuggorna, dvs. de fäster bättre. Givetvis funkar det utan också om man hellre vill det.

2. Lägg en blå ögonskugga över hela ögonlocket. Överstig inte globlinjen, då kommer du sluta med ögonskugga upp till ögonbrynet! Om du inte vet hur långt upp du ska lägga den blå så kan du kolla rakt fram i spegeln och då ska du inte se färgen (möjligtvis bara litegrann).

3. Applicera därefter en lila ögonskugga i globlinjen (över den blåa). Enklast blir det om du använder en lite fluffigare pensel till detta. Då får du också en finare övergång mellan färgerna och det ser mer naturligt ut.

4. Ovanför den lila lägger du sedan en rosa ögonskugga. Ta inte för mycket, men lägg lite där den lila slutar och tona lätt uppåt.

5. Använd sedan en lite mindre pensel och applicera grön ögonskugga längs undre fransraden. Se till att "linjen" inte blir för skarp då det kommer se väldigt onaturligt ut. Ibland kan det bara enklare att sudda med en större pensel.

6. Nu är det dags att mörka ner sminkningen lite grann. Detta steget kan man ju hoppa över om man vill ha en ljus och färgglad sminkning men gillar man lite mörkare så lägg bara lite svart ögonskugga i ytterkanten av ögat. Detta görs med en fluffig pensel för att det bara ska mörka ner, det ska alltså inte synas att man lagt en svart ögonskugga direkt.

7. Sedan är det dags att fylla i ögonbrynen och lägga en higlighter under brynet och i ögonvrån. Använd en ljus ögonsugga till det (eller ett ljust puder) men helst inte vitt så det kommer se ganska onaturligt ut (om man inte bara tar lite grann).

8. Lägg sedan en eyeliner med vinge. Detta kan man givetvis också hoppa över om man inte känner sig bekväm i eyeliner eller om man har bråttom. Man kan ju också variera eyelinern med och utan vinge, hela vägen in, halvvägs, tunn eller tjock och så vidare.

9. Slutligen är det dags för mascara  på både de övre och undre fransarna (givetvis en smaksak också).

Sedan är du klar och färgglad!

Hoppas ni gillar tutorialen och att ni kanske provar den :)

Kommentarer

Populära inlägg