5 TIPS FÖR BÄTTRE SJÄLVFÖRTROENDE


- Fundera på vad du tycker är viktigt hos andra!
Är exempelvis utseendet det som är viktigast hos en kompis enligt dig? Antagligen inte. Om du inte bryr dig om till exempel utseendet hos andra bryr dom sig antagligen inte mer om ditt utseende. Tänk på det om du har dåligt självförtroende över ditt utseende och tänk på ett liknande sätt om du har dåligt självförtroende över något annat.

- Fokusera på det du tycker om med dig själv!
Försök tänka på saker du är bra på och som du tycker om med dig själv. Är du kanske bra på engelska? Eller är du väldigt omtänksam? Var stolt över dina starka sidor och fokusera på dom!

- Utforska dina nya sidor!
Prova att göra något som du inte brukar göra. Om du till exempel alltid brukar sitta längst bak i klassrummet kan du prova att sitta längre fram. Genom att nå dina små och stora mål stärks ditt självförtroende!

- Lägg inte onödig energi på saker som har hänt!
Om du har gjort något som du ångrar i efterhand så lägg inte för mycket energi på det. Tänk istället positivt och utvecklas av det genom att göra bättre nästa gång. Har du gjort ett misstag som du ångrar kommer du antagligen inte göra det fler gånger!

- Ta åt dig av komplimanger!
Brukar någon berömma dig för ditt leende eller kanske din omtänksamhet? Ta till dig av dessa komplimanger lite extra och var stolt över dig själv. Om du någon gång känner dig nere så tänk på alla fina saker du har fått beröm för!

Kommentarer

Populära inlägg