Reseguide - Providence, RI

Den 13 november 2016 åkte jag tillsammans med några au pair-vänner till Providence på en dagsutflykt. I detta inlägg ska jag sammanfatta de ställen jag tycker du borde se om du ska besöka Providence.

1. Rhode Island State House


Denna byggnad är det andra State House som byggts i Providence. Det är en väldigt stor och mäktig byggnad som är extremt lik Capitol Building i Washington. En byggnad du inte får missa om du åker till Providence!

2. Providence Place


Providence Place är ett enormt mall/shoppingcenter som totalt har sex våningar med butiker! Perfekt för den som är shoppingsugen. Det finns också många restauranger och matalternativ här.

3. Waterplace Park


En liten sjö i mitten av alla hus. Det är ett väldigt lugnt litet område med några caféer runtom. Här har dem också ibland event som kallas "Water Fire" där det är eldar som flyter på vattnet.

4. Union Plaza


Precis bredvid vattnet i Waterplace Park finns denna gång med cool konst. Något som kan vara kul att se om man går förbi.


5. Providence Harbour


Vandrar man ut till vattnet en bit kommer man till Providence Harbour. När vi var där var det inte riktigt säsong så det fanns inga båtar, plus att vi nog inte gick enda till hamnen. Det är svårt att se och inte direkt en bra gångväg dit, så kolla upp ordentligt i förväg om du vill dit.

Det var de platserna jag kan tipsa om i Providence. Finns såklart fler platser att se, men här är iallafall fem!

Kommentarer

Populära inlägg