05 april 2015

RECEPT - MOROTSKAKA MED GLASYR


Ingredienser:
◽3 ägg
◽3 dl socker
◽3 dl finrivna morötter
◽1 dl rapsolja
◽3 dl vetemjöl
◽1 tsk bakpulver
◽1 tsk bikarbonat
◽3 tsk kanel
◽1 tsk salt
◽smör till formen

Glasyren:
◽200 g färskost av philadelphiatyp
◽2 dl florsocker
◽1 msk pressad citron

Gör såhär:
◾Sätt ugnen på 175° C och smörj sen en form (ca 24 cm i diameter).
◾Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan de rivna morötterna och rapsoljan.
◾Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanal och salt i en annan bunke och rör sedan ner i äggvispet.
◾Häll smeten i formen och grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Ta sedan ut kakan och lägg på ett fat och låt den svalna helt.

Glasyren:
◾Vispa ihop alla ingredienser tills du har en jämn smet. Bred sedan på glasyren på kakan. Klart!

Min kommentar:
Denna morotskakan är verkligen fantastiskt god! Den är inte sådär "tungt mättande" som vissa kakor kan vara, vilket gör att man kan äta lite extra ;) En perfekt kaka till sommarens fikastunder! ♡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att lämna en kommentar! :)