Mitt (första) år som au pair

Nu har hela mitt första au pair år passerat. Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att det var ett helt år sen jag senast var hemma i Sverige. Men samtidigt känns det väldigt väldigt avlägset och väldigt länge sedan. Jag har hunnit göra så himla mycket och sett så många platser som jag inte hade hunnit se på såhär kort tid om jag inte åkt som au pair. Jag har också växt väldigt mycket som person och utvecklats på väldigt många sätt. I detta inlägg tänkte jag sammanfatta året månad för månad.
Jag har valt att göra bilderna lite mindre än normalt i detta inlägg så ni slipper skrolla i en evighet ;)

AUGUSTI 


Den 1 augusti 2016 lämnade jag Sverige och senare den dagen landade jag i New York där några dagar på Training School väntade. På fredagen var det dags att bege mig till min värdfamilj som jag sedan umgicks med massor under hela månaden. Jag kom in i rutinerna ganska snabbt och det gick bättre och bättre med barnen.

SEPTEMBER 


I september började skolan och därmed nya rutiner. Jag och min värdfamilj besökte också några släktingar till dem uppe i New Hampshire där jag också fick prova på vattentubing som var väldigt kul! Dessutom var jag inne i Boston för första gången och åkte på en Party Cruise som Cultural Care arrangerat.

OKTOBER


I oktober visade jag bilder från när jag och ett par au pair vänner besökte några Harvard Museum i slutet av September och jag la även upp bilder från Topsfield Fair som jag och min värdfamilj var på i september. Dessutom var det Halloween och min värdfamilj hade en stor Halloweenfest. Min familj och mormor och morfar kom även på besök i slutet på Oktober vilket var underbart!


NOVEMBER


I november var jag på Silver Bay på en helgkurs och tjänade in mina första 3 credits och var därmed halvvägs med mina au pair credits. Det var också Thanksgiving som jag firades med min värdfamilj. Dessutom var det första advent vilket jag firade med egengjord risgrynsgröt framför min adventsljusstake.

DECEMBER


December var en fullspäckad månad. Det var Luciafirande i Boston där jag var med i Luciatåget tillsammans med massa andra svenskar. Jag och Clara lagade risgrynsgröt och drack glögg. Jag och min värdfamilj åkte på semester till Las Vegas vilket var fantastiskt! Sen fyllde jag dessutom år vilket min värdfamilj var gulliga och firade. Dessutom var det ju jul vilket vi också firade amerikanskt. 

JANUARI


I januari åkte jag på daytrip till Providence, Rhode Island, tillsammans med några andra au pairer. Jag var också inne i Boston för att kolla på julbelysning och juldekorationer. Dessutom gick jag och Mareike på collage icehockey och jag och Hanna åkte till Boston på en chokladfestival.

FEBRUARI


I februari besökte jag New England Aquarium tillsammans med min värdmamma och barnen. Det var dessutom Valentine's Day och vi dekorerade med dekorationer och jag dukade lite extra fint. Sista helgen i februari åkte jag och Marianna till Nashville vilket var en cool upplevelse.

MARS


I mars gick jag på collage en intensiv helg för att kunna checka av lektionsdelen för mina sista 3 credits. Jag och två au pair vänner lagade svenska pannkakor och såg melodifestivalen tillsammans. Dessutom var jag i Philadelphia över en helg vilket var en väldigt häftig upplevelse!

APRIL


I april hade jag en semestervecka och träffade då min familj i New York vilket var fantastiskt! Vi såg en massa och umgicks. Sen var det påsk som firades med min värdfamilj med bland annat egg hunt. Sista helgen i april åkte jag och Tobina till Washington D.C. En jättefin stad!

MAJ


I maj åkte jag till Niagarafallen över en helg. En såå cool upplevelse! Rekommenderar verkligen Niagarafallen. Dessutom spelades det in en film i den lilla byn där min värdfamilj bor vilket var en cool upplevelse.

JUNI


I juni fick jag besök från Hannah under ungefär en och en halv vecka. Vi besökte Boston och åkte till Provincetown i Cape Cod över en helg vilket var supermysigt. Jag åkte också till Florida för en veckas semester där jag träffade min familj och mormor och morfar. En underbar vecka där vi fick se massa fina platser!

JULI


Juli månad var full av packning och andra förberedelser inför min flytt. Men förutom det och jobb hann jag bland annat med att besöka Lawn on D i Boston med Josefin vilket var trevligt! Jag åkte också till Chicago efter att jag lämnat min värdfamilj och innan jag åkte till min nya värdfamilj.


SAMMANFATTNING

Detta året har verkligen varit helt fantastiskt!!! Jag har växt väldigt mycket som person, utvecklat min engelska, blivit del av en amerikansk familj, rest massor och sett så många platser som jag förmodligen aldrig hunnit med på ett år annars. Och som jag skrivit innan så är det inte alltid fantastiskt. Det finns perioder då jag längtar hem extra mycket och perioder då allt inte fungerar felfritt i min värdfamilj osv. Men när jag kollar på helhelten av året gör jag verkligen det med ett leende. Jag är så extremt glad och tacksam att jag vågade genomföra detta år och äventyr. Jag är såå stolt över mig själv som klarat detta och nu påbörjar äventyr 2 som au pair i Kalifornien :)

Kommentarer

Populära inlägg