Reseguide - Niagara Falls

Den 12-14 maj befann jag mig i Kanada vid Niagarafallen för att tjäna in mina sista 3 credits jag behövde för att fulllfölja de 6 credits man behöver ta som au pair. Det var en väldigt bra helg och det var fantastiskt att se vattenfallen på så nära håll. Ett naturmirakel som jag hoppas att alla någon gång får uppleva! Här kommer min reseguide!

1. Horseshoe Falls


Detta är nog det mest populära vattenfallet av de tre som ingår i Niagara Falls. En liten sak ni kanske inte visste är att själva "hästskon" blir större och större hela tiden på grund utav att vattnet hela tiden forsar ner för kanten med en så snabb fart och extrem kraft. Stenen slipas då och kanten flyttas längre och längre bak.

2. American Falls + Bridal Veil Falls


De andra två delarna av Niagara Falls heter American Falls och Bridal Veil Falls. Dessa är i princip ett och samma vattenfall, men Bridal Veil heter det lilla vattenfall till höger som ligger lite avskiljt från resten. Dessa vattenfall är faktiskt mycket större än man kan tro, eftersom det oftast är Horseshoe Falls som kommer i fokus.

3. Se vattenfallen i färger


Ett måste om man är vid Niagara Falls är att se dem på kvällen. Då är de nämligen upplysta i färger som varierar i regnbågens alla färger. Det är verkligen fantastiskt coolt och nästan magiskt på något sätt. Man kan stå och kolla hur länge som helst!

4. Hornblower


Detta är en båt som tar dig väldigt nära vattenfallen (men såklart fortfarande på säkert avstånd!). Man blir garanterat blöt av allt vatten som är i luften. När vi var så nära vattenfallet kunde man verkligen se och höra och till och med känna kraften av allt vatten. Verkligen en riktigt cool upplevelse!

5. Journey Behind the Falls


En annan sak jag kan rekommendera är att gå Journey Behind the Falls. Det är tunnlar i berget som man går genom och får då se vattenfallet bakifrån. De har även en liten balkong där man står rakt vid kanten av vattenfallet. Detta var dock mindre än jag trodde och gick ganska snabbt att gå igenom, men helt klart en cool upplevelse!

6. Skylon Tower


En av mina favoritsaker vi gjorde var att åka upp till toppen av Skylon Tower där man får en fantastisk utsikt över Niagara Falls och all omgivning. Man kan se var vattnet kommer ifrån och hur det sedan forsar vidare i ån. Verkligen värt ett besök!

7. Clifton Hill


Om man vill ta en paus från allt som har med vattenfallen att göra kan man gå runt i Clifton Hill som är ungefär som ett litet mini Las Vegas. Här finns museum, resturanger, vaxmuseum, minigolf med dinusarietema och massa mer.

Sammanfattning
Niagara Falls är verkligen så otroligt häftigt och mäktigt och jag är riktigt glad att jag tog chansen att åka dit. Om det inte redan står på din bucket list tycker jag du borde skriva till det. Du kommer inte ångra dig! :)

Kolla gärna in min video från Niagara Falls

Kommentarer

Populära inlägg