Min Matchningsprocess (förlängning)

Hej på er! Idag tänkte jag dela med mig av hur min matchningsprocess gick till under min förlängningsprocess som au pair. För er som missat det så ska jag nämligen förlänga min au pair tid i nio månader i en familj som bor utanför San Francisco. I detta inlägget tänkte jag göra som jag gjorde i mitt inlägg om min första matchningsprocess, nämligen att skriva datum i kronologisk ordning på när jag fick respektive match och lite info kring antal barn och var dem bor. Vi kör igång!


Match #1


(Fanns ingen bild med Hollywood Hills utmärkt så fick bli Los Angeles)

Familj: Mamma, pappa, flicka (8,5 år) och pojke (5,5 år).
Bor: Hollywood Hills, CA (ca 20 minuter till downtown Los Angeles)

15 Mars 2017
Jag fick på förmiddagen ett mail från Cultural Care att jag var inlagd i matchningsprocessen och fick bara några timmar senare denna match. Efter att ha läst igenom deras ansökan tycker jag de verkar väldigt trevliga och jag gillar verkligen området och deras livsstil. Dock känns det inte 100 % eftersom jag skulle föredra lite yngre barn och pappan alltid jobbar hemifrån vilket kändes lite konstigt... Au pairens schema är från 6.30-8.30 AM och sen 2.30-7.30 PM måndag till fredag plus minst en kväll per helg, vilket inte kändes så lockande enligt mig med både tidiga mornar, sena kvällar och helgjobb varje vecka. Trots detta skickade jag ett meddelande till familjen för att ge dem en chans och kunna ställa frågor.

16 Mars 2017
På eftermiddagen (alltså nästan ett dygn sedan jag skickat meddelandet till familjen) har de fortfarande inte svarat. Jag ber Cultural Care att ta bort matchen men meddela familjen att fortfarande gärna svara på mitt meddelande. Men nu kan jag matchas med en ny familj.


Match #2
Familj: Mamma, pappa, flicka (4 år), flicka (1,5 år)
Bor: Tiburon, CA (ca 40 minuter till San Francisco)

17 Mars 2017
När jag vaknat ser jag att jag fått min andra match under natten. Jag har också fått ett mail från mamman i familjen där hon skrev att de gärna gör en intervju med mig. Jag ska iväg på en helgresa denna helgen men skickar ett mail tillbaka med några frågor. Utifrån deras ansökan verkar de vilja spendera mestadels av tiden då au pairen inte jobbar utan au pairen, vilket inte kändes så bra för mig då jag gärna vill känna mig som en i familjen, men jag ber henne specificera.

20 Mars 2017
Mamman i familjen har svarat utförligt på mina frågor och är verkligen jättetrevlig, men det känns inte helt rätt pga att au pairen inte ingår i familjen så som jag önskar, plus att schemat är ganska olika från dag till dag (inklusive jobb varje lördag) och mamman är hemma och jobbar tillsammans med au pairen ungefär 50 % av tiden. Jag skickar därför ett mail till henne och skriver att dem inte känns som den perfekta matchen för mig, men önskar dem lycka till.


Match #3
Familj: Mamma, pappa, flicka (9 år), pojke (6 år)
Bor: Atherton, CA (ca 40 minuter till San Francisco)

22 Mars 2017
Efter att inte ha haft någon match sedan i fredags (eftersom mamman i match 2 råkat släppa min match) fick jag äntligen en ny match! Denna familjen är en svensk familj. Båda barnen är födda i USA men de verkar prata framförallt engelska i hemmet. De verkar väldigt trevliga på ansökan och i brevet och verkar vilja att au pairen ska vara en del i familjen, men schemat och vissa delar i ansökan känns lite oklara. Jag skickar ett meddelande från min ansökan att de gärna får maila mig så vi kan skicka frågor till varandra.


Match #4
Familj: Mamma, pappa, flicka (6 år), flicka (4 år), flicka (2 år)
Bor: Los Altos Hills, CA (ca 40 minuter till San Francisco)

23 Mars 2017
På eftermiddagen får jag ett mail från Cultural Care att jag har fått en ny host family match! Jag blev lite förvirrad eftersom jag dagen innan fick en match och inte fått något svar från match 3, men förmodligen var de inte längre intresserade. Hursomhelst hade jag även fått ett mail från mamman i match 4 som verkade väldigt trevlig. Precis som min förra match är detta en svensk familj som bor ca 40 minuter söder om San Fransisco och 30 minuter från San José. Jag läste igenom deras ansökan, men blev lite förvirrad då allt inte var uppdaterat, så skickade några frågor på mail till mamman.

24 Mars 2017
Mitt på dagen får jag svar på mitt mail till mamman. Hon har svarat väldigt utförligt på mina frågor plus skrivit massa mer information. Jag får en väldigt bra känsla och allt låter väldigt bra. Hon frågar om jag har möjlighet att skypea på kvällen vilket jag har. Jag och mamman pratade ett bra tag på Skype. Jag fick även säga hej till barnen och dem var jättesöta! Jag ställde några frågor och hon frågade mig lite om mitt år hittills, min nuvarande värdfamilj, vad jag letar efter nu osv. Innan vi säger hej då bestämmer vi att vi ska prata igen på skype om exakt en vecka. Jag känner mig väldigt glad för denna familjen känns mer och mer rätt desto mer jag pratar med dem tycker jag. 


Match #5
Familj: Mamma, pappa, pojke (7 år), pojke (5 år)
Bor: Laguna Beach, CA (ca 1 timme till Los Angeles)

26 Mars 2017
Jag fick en ny match eftersom match 4 automatiskt försvunnit efter 48 timmar. I sin ansökan upprepar de flera gånger att pojkarna är väldigt aktiva och brukar försöka övertala en vilket inte känns så lockande för mig. Dessutom jobbar au pairen från att barnen vaknar till att de lägger sig (med skoltiden som paus) vilket inte var något som lockade mig. Jag svarade på mammans mail att det inte kändes som en perfekt match för mig och hon släppte min ansökan.


Match #4 (fortsättning)


2 April 2017
Efter att ha mailat lite fram och tillbaka i veckan var det idag dags för Skype-samtal igen med match 4. Jag pratar först med mamman en stund och sedan säger hon att hon kan hämta pappan så jag kan prata med honom lite också. Han ställer ett gäng frågor till mig som jag svarar på och sedan tar mamman över igen. Hon säger att de pratar med en annan tjej också som kan stanna i 12 månader (vilket de skulle föredra), men att de samtidigt gillar mig väldigt mycket. De ska prata ihop sig under de närmsta dagarna och återkomma med ett slutgiltigt besked i slutet av veckan. Jag tycker fortfarande det känns väldigt bra och hoppas verkligen på att de ska välja mig, men vågar inte tro för mycket.

3 April 2017
Idag fick jag ett mail från mamman i match 4 där hon skrev att både hon och pappan i familjen är övertygade om att jag skulle vara en jättebra au pair i deras familj och att de gärna vill välja mig som deras nästa au pair!!! Jag blev överlycklig och det kändes som en stor tyngd släpptes från mina axlar eftersom jag jättelänge har funderat på förlänging och sedan oroat mig för om jag kommer hitta en bra familj. Nu ska bara de sista detaljerna planeras med min nuvarande värdfamilj, min nya värdfamilj och samordnas med Cultural Care. Jag är så lycklig!!

5 April 2017
Efter att ha skrivit några detaljer till Cultural Care igår fick jag idag det officiella mailet att jag och match 4 är final matchade!!! 


Sammanfattning

15-03-2017
Jag läggs in i matchningsprocessen.

15-03-2017
Match #1

17-03-2017
Match #2

22-03-2017
Match #3

23-03-2017
Match #4 (min final match!)

26-03-2017
Match #5

03-04-2017
Match #4 väljer mig som sin nya au pair!

05-04-2017
Jag och Match #4 blir officiellt final matchade!


Tankar om matchningsprocessen

Det tog mig exakt 3 veckor från att jag kom in i matchningsprocessen till att jag final matchade med min nya värdfamilj. Jag var beredd på att det skulle ta mycket längre tid och det var anledningen till att jag ville komma igång i god tid (mitt första år slutar 31 juli), speciellt eftersom jag bara valt Kalifornien som stat. Men jag antar att man är lite mer eftertraktad som förlängnings-au-pair enligt värdfamiljerna eftersom det visar att man klarat av ett helt år som au pair och har referens från sin nuvarande värdfamilj på au pair-jobbet. Jag är iallafall väldigt nöjd med min nya värdfamilj!

Kommentarer

  1. Hej!! jag måste bestämma mig om förlängning eller ej inom 5 veckor. Börjar bli lite stressad och vet varken in eller ut.. Så himla svårt. Hur tänkte du, var det självklart för dig? kan du lista lite för och nackdelar med förlängning. Något som tynger mig massor är allt pappersarbete som måste göras igen, samt att jag är tvungen att ta körkort här då det internationella bara håller i ett år. Skulle vara superskönt om du kunde svara på vad du tycker om din förlängning! va de värt det? hur var det egentligen med att förlänga rent pappersabete och kostnader. Älskar din blogg! ha det så bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Tack snälla! Jag har svarat på din fråga i ett inlägg som du kan läsa här: http://reneerisberg.blogspot.com/2017/09/q-forlanga-eller-inte.html Lycka till och hör av dig om du undrar något mer :)

      Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tiden att lämna en kommentar! :)

Populära inlägg