Back to school - Självförtroende tips


Nu när skolstarten är här är det säkert många som känner sig lite nervösa. Därför vill jag ge er lite tips som jag skrivit här under som riktar sig framförallt till er som börjar i en ny klass eller på en ny skola, men som självklart kan användas av alla.

+ Våga mer än du egentligen vågar!
Det kan kännas obekvämt att gå upp och prata med någon du inte känner eller att fråga något på första lektionen, men ibland är det en bra idé att göra detta ändå. Visar du redan från början att du inte är för blyg är det bara att fortsätta, istället för att du de första veckorna är tyst och blyg och sen ska du helt plötsligt våga. Börja med att våga direkt!

+ Tänk inte på vad andra tycker!
Det är lätt att fastna i tankebanor kring vad andra tänker om dig, särskilt om du börjar i en ny klass. Men gör ditt allra yttersta för att inte tänka på det, för du har ingen nytta av de tankarna. Våga visa vem du är!

+ Hitta några som du kan umgås med!
Ha inte som mål att bli vän med hela klassen på några dagar. Försök istället bli vän med några stycken och lär känna dem ordentligt och sen kan ni som grupp lära känna resten av klassen. Det brukar vara enklare än att gå runt ensam och försöka lära känna alla.

+ Var dig själv från början!
Om du försöker "göra dig till" och låtsas vara någon annan så tror alla att det är så du är. Ska du då vara så resten av skoltiden? Våga istället visa vem du är från början så kommer dina vänner gilla dig för den du verkligen är!

Kommentarer

Populära inlägg