Back to school - Tips för att hänga med från början


+ Anteckna!
Det kan kanske kännas som att man inte riktigt har kommit igång på lektionerna de första veckorna och därför kanske man struntar i att anteckna, men gör inte det!! I början lär man sig grunderna så hänger man inte med från början är det jättejobbigt att hänga med senare.

+ Använd din kalender!
Det är verkligen smart att ha en kalender för att hålla koll på allt som behöver göras. Skriv upp varje gång ni får någon läxa eller uppgift att göra. Det är jättelätt att glömma vissa saker annars.

+ Fokusera på lektionerna!
Såklart är det viktigt att fokusera ordentligt på lektionerna. Tänk såhär: jobbar du effektivt på lektionerna slipper du ta igen det hemma vilket leder till färre läxor och mer fritid. Så var fokuserad på lektionerna och prata på rasterna!

+ Gör läxorna direkt!
Om man får en uppgift som ska vara klar om till exempel tre veckor kan det vara lätt att bara skjuta fram den och tänka att det är långt tills den ska vara färdig så man behöver inte börja än. Men tänk så skönt att ha det gjort! Gör uppgiften direkt och lämna in så slipper du tänka på den mer och kan gå vidare till nästa uppgift.

Kommentarer

Populära inlägg